Kan du stava rett?

Det är så interessant att prata med folket i skolan. Det är människor från alla kulturer och åldrar där.

Idag snackade vi till exempel om att dagens svenskar som vi så fint kallas, stavar sämre än invandrare. Och i tidningen Metro stod det dessutom att "enligt Olle Josephson, chef för statliga Språkrådet, finns inga övertygande undersökningar som visar att vi har blivit sämre på att stava."
Är inte alla nior ett JÄTTEbevis på det? Idag kan ju knappt hälften av alla som går ut nian stava. De blir knappt godkända i svenska.
Jag tror personligen att det beror på att vi använder oss av datorer till allt. Vi förkortar orden när vi "chattar" och mailar. Och skriver vi en uppsats har programmet inbyggt rättstavningsprogram så det är klart att man skiter i att lära sig.

Vad tycker / tror du?

Hittar du alla stavfelen i denna text?

Inom många ommråden är det vicktigt för kariären att kunna stava rett. Arbetsjivaren tycker inte om felstavningar i jobbannsökan. Då kansje du inte ens blir kallad till intervjuv.

Tagit från Metro.se

Kommentarer
Postat av: BättanBäst

Okej då ska vi se (Jag HATAR när folk stavar fel)...



Inom många om(M)råden är det vi(C)ktigt för karRiären att kunna stava rÄtt. ArbetsGivaren tycker inte om felstavningar i jobba(N)nsökan. Då kansKe du inte ens blir kallad till intervjVU.



Alla fel/rätt är med stora bokstäver.

2008-11-13 @ 20:17:02
URL: http://raggasex.blogg.se/
Postat av: tove

Inom många områden är det viktigt för karriären att kunna stava rätt. Arbetsgivaren tycker inte om felstavningar i jobbansökan. Då kanske du inte ens blir kallad till intervju.

Jag kan!

2008-11-14 @ 16:53:15
URL: http://dockner.blogg.se/

Kul att du hade något att säga!

Vad heter du?
Spara ditt namn!

Mail-adress:

Din egen bloggadress:

Kommentarer skrivs här:

Trackback


RSS 2.0