Time for a change

image77
Det är dags snart. Jag måste fixa mitt hår. Klippa och färga och slinga.
Jag har ju lite cash nu.
Det är värt att bli snygg i håret även om jag får leva på ris i en månad eller två.

VISA, kredit & Paket

image75
Jag är så glad! Igår fick jag reda på att mitt paket är bestältt och att jag säkerligen kommer att få dom tills på måndag. Hur underbart är inte det! Jag ska göra allt jag kan när paketet kommer för att använda det rätt och inte missa min stora dyra chans. Jag älskar genvägar!


image76
YES YES YES! Igår kom mitt alldeles egn VISA-kort hem i brevlådan. Och inte nog med det, jag fick den krediten jag önskade! Let the buissness begin!



Ciao / Frida

tjejfest

image72Yes du var säkert där. Eller kanske inte. Trevligt var det i alla fall. Lina fyllde 19år, så hennes tjejbuddies hade spökat ute henne till en kyckling, passande nog till påsk.

Vi spelade drickspel och jag blev faktiskt lagom mycket onykter. Det blev inte särskillt stökigt heller, tack vare lisa och hennes påfyndiga plastglas som var så enkla att trolla bort dagen efter.

Jag och anna bakade en hel drös med bullar. 50 st åt garveriet och 50st till oss. Våra 50st finns inte kvar. två är i min mage. men du har rätt anna, bullar är nästan bara gott samma dag man bakar dom.
En rätt så lyckad kväll, inteför alla, men för mig!

Lite nya fräscha saker

Minns du att jag sa att jag inte hade några pengar? Att jag inte ens kommer hem till viken så sjukt lite pengar jag har. Ja, så är det fortfarande. Skorna köpte jag för flera veckor sedan och T-shirtarna har Fredrik betalat. Skafsarna betalade pappa utan att han visste om det, typ.

Jag behövde piffas upp med lite färg.
När jag får in lite cash i plånkan igen ska jag raka vägen in till HM och köpa den fiiina senapsgula väskan för 198kr och sedan införskaffa mig lite färgglad jeans!

Snart kommer SOMMAREN!!

 
image71
 


Skorna är såklart köpta på fyndhörnan på skopunkten. Jag är inte säkrskillt fisförnäm av mig så tre par för 98kr är inte dåligt. Det ända som inte riktigt stämmer med bilden är att de svarta låga pumpsen i mitt fall är knall lila. Just det! Jag köpte ett matchande lila smalt skärp till de också. De svarta till höger har jag ju haft förut fast vita, de är så sköna att traska omkring i vad man än gör! Och de till vänster är så fult snygga. cool klack och lagom hög.
Köpte ju faktiskt andra skor för inte så länge sen som visade sig vara lite lite för höga för mig. men de är snygga iaf! När jag blir "stor" ska jag ha en STOOOR skohylla där mina skor kan få sin egen plats och andas. Som de säger i filmen Störtkär, en säng behöver inte så stor plats, men kläder, de behöver andas!

 
image70




Vibra Tone

image68



Gud så det viiiiiiiiiibbrarrr! En halvtimme
på magen har gjort två cm dundersuccé på min mage.




Min kära granne har gått ner en del i vikt och ser jättebra ut! Men viktnedgången gick snabbt och det blev lite lös hud. Hon skaffade sig en Vibra tone och kör nu regelbundet med den varje dag framför tv:n och hennes lösa hud, ja den är inte alls så lös längre.

Mamma provade den hos grannen, fick bort tre cm första gången, föll för produkten och har sedan hon fortsatt prova den och tappat 8 cm kring midjan. Så nu, fick hon en i födelsdagspresent och därför sitter jag här och vibbrar.
Kan det göra succé på dom, kan det göra det på mig!


image69Morgon, halvtimme = 1cm

Kväll, halvtimme = cm


Bloggar du, bloggar jag

Jag vaknade klockan halv sex eftersom jag satt alarmet på sex. Mamma gick upp klockan sex och pappa kom hem från sitt jobb klockan tio över sex. Då kunde jag såklart inte sova eftersom mamma glömmer lätt bort att hon inte bara bor med pappa just nu. Hon pratar så högt att hela huset dånar och när hon får bråttom börjar hon gå med mer bestämda steg och det låter det med! Så imorse var jag sur.

När jag hämtat en extra filt åt fredrik som låg och förs i sovrummet, kröp jag ner i min varma två-täcken säng för att sova. Precis när jag blundat till startar Fredriks alarma på hans mobil. Självklart har han en lugn väckarsignal så han vrider sig knappt om. Då skriker jag -stäng av då! Och så var det bara hans snooze! Tio minter senare, samma sak igen.

Sen när han vaknat, tittar han sådär pömsigt gulligt på mig och säger -aw, du hämtade en filt åt mig. Och min morgon blev lite bättre igen.

 
image66 image67

youtube:ade

På tal om hår.
Jag gillar snubben till vänster.
Coolt hår.

 

De sitter i någons kök och mimar till mer eller mindre kända låtar.
Typisk Youtube anda.
Jag tycker att han till vänster är så cool, han mimar så kul.
Den här videon har jag tagit, dels för håret, men låten i sig är inte så pjåkig.
Enjoy.

Vintage a la Frida Style

405922-65
Fick jag bestämma så skulle nog mitt hem idag, likna bilden över här.
Jag gillar Ikeas EXPEDIT/LACK serie.
Att blanda den med vintage prylar och mycket färger skulle kännas helt rätt !
Expedit/lack är så underbara möbler eftersom stilen är tjock, rak och enkel.

De där "prickarna" på väggen ska föreställa dörrknoppar. Jag vet inte om det var min eller Toves idé eller om vi såg den ihop någonstanns. Jag gillade det i alla fall och i framtiden, nån gång, skulle jag vilja ha det så som jag tänkt mig. Inte så många knoppar som på bilden men lite coolt upphängt på någon vägg för att skapa förvaringsplats på ett coolt sätt.


405922-60Att ta konstiga och ibland fult snygga möbler och blanda dom med stilrena möbler, är för mig som en drog. Jag gillar det udda. Att ha något speciellt och udda i ett rum lyfter allt. Det kan var en utstickande färg, eller flera färger.

405922-64



Det kan vara ett utstickande mönster.

405922-62





Eller kanske bara en eller några utstickande möbler.



405922-59


Den här möbeln är så underbar eftersom den har en vintage stil och samtidigt är  omstylad och  cool.

Jag älskar den!!




Som sista grej så här på kvällskvisten. Det riktigt coola, är ju vintage kläder. Billigt och enkelt sätt att få vintage prylar och kläder är att köpa begagnat.  Myrorna och andra små second hand affärer är super om det är det du söker.
405922-61

Vintage är inte mitt liv, med det borde vara det!
Jag ÄLSKAR stilen!


Jane Hellen-MOOD - Ultra blond

Japp. Nu har jag färgat håret igen. Inte särskillt lyckat men ett steg närmare blond.
Ser ut lite som ja vem fan vet i håret.

Ultra blond är den bästa om man vill bli blond. det bleker på håret vilket INTE är bra.
Däremot blir hårfärgen den man vill, om man har rätt underlag av hårfärg innan.
Funkar utmärkt på naturligt, ickefärgat hår, På redan ljus/blonderat hår.

Ska inte användas på svart eller rött hår.
Brunt är okej, men resultatet kan bli orange beroende på om det är en brun ton med röda pigment i.
Japp. På min blev det guld-gult vilket inte är den värsta Kolören man kan få i experimenterande av Ultra blond. jag kan i alla fall säga att, vill man bli blond och inte
är så rädd om sitt hår, tar det i mitt fall oftast fyra-fem färgningar, alltså minst två månader att bli blond. Jag är inne på min andra ultrablond färgning och första månad. You do the counting.



Snart är jag blond igen!

icke bloggade dagar

 
405922-52

Dag1
Alla hjärtans dag. Jag åkte och överraskade Fredrik i Valdemarsvik, trots att jag tidigare skrivit här att jag skulle få vara själv på alla hjärtans dag. Var hemma i viken/ norrköping i en vecka. Gick på Bio med fredrik+lite av hans släktingar och såg national Treasures. Efter bion gick vi till en trevlig liten pixxeria och åt jättegod pizza.
Dag2
På väg till mullsjö igen. Fredrik fick en praktikplats här så nu kan vi umgås i tre veckor. Han ska praktisera som bildlärare på min gamla skola Trollehöjd. hahaha! Jag följde honom första dagen för att han skulle hitta rätt. Lite läskigt, jag träffade ju sån många gamla lärare. Dessutom gick de som gick i femman när jag gick i nian, nu själva i nian. Usch, tiden gick snabbt från nian till studentdagen. Jag har haft tid att leka med mitt hår också.
Dag3
Provade pappas arbetsglasögon som jag blev lite kär i. De var riktigt fula. Värsta var ju att det är slipat glas i dom så de går ju inte använda. Glömde på bort glasögonen och gjorde smörgåstårta. Yes, den ser liten ut, men den var feeet! Pappa skulle bjuda jobbarkompisarna på en bit eftersom han fyller 50. Som tur var blev det en bit över så jag fick smaka och den var yummi!!
Dag4
Bullba inför lördagen då pappa fyller 50. 1 mars. Lätt att komma ihåg. Insåg dessutom att pappa är exakt 30 år äldre än mig. jag fyller ju 20 i år. Okej, bullbak, kanelbullar, nötkakor och chokladrutor med nötter. Kul, jobbigt GOTT! fredrik blev lite inspirerad att själv baka så han gjorde marängfudge tror jag det hette. pappa kom och skulle lägga sig i och fredrik blev stressad, såå, eh marängfudgen blev inget bra i slutändan och han fick slänga allt.

405922-53

Dag5
Jag har skaffat ett nytt jobb, som nu till början är ett extraknäck. Forever livning products. Aloe Vera produkter. Jag har provat lite av det. Smakat och känt och klämt. jag gillar det! Nu tänkter du, det kommer du aldrig att tjäna pengar på eller att kunna sälja. Jag har inte utildat mig än och jag har inte införskaffat mig alla visex eller lärt mig mycket om bakgrunden m.m MEN jag har redan sålt 1/4 av vad jag ska. På två dagar! Efter att jag skaffat jobbet.
Jag tänker satsa, var där och stötta mig så gott du kan.
Dag6
Besökte marie. Satt och snackade en hel del om Aloe Vera eftersom jag anser att det är ett bra extraknäck. Sen sa marie en bra sak. Alla kan ju inte babbla som jag. Och det är ju sant. maries mamma fick den lilla information jag gav henne och köpte två produkter av mig. Finemang. jag hoppas verkligen att de använder produkterna och att önskat resultat händer. Gick på pizzeria med Marie, Robin och fredrik på kvällen sen.
 jag käkade  en hamburgare som var skitdålig. gick tillbaka med den och bad om mera grejer på den. Usch för stressiga pizzabagare.
Dag7
1 Mars, Roy 50 år. han har tidigare varit egenföretagare och jobbar numera på Swedecot AB i Mullsjö. Han har också spelat bandy 1laget och varit coach i klubbens ungdomsverksamhet. han gillar musik. Eller som det stod i Jönköpingsposten(tidning): 50 år fyller den 1 mars Ray Albertsson, Mullsjö. han är född i Västervik och driver ytbehandlingsföretaget Swedecot AB i Mullsjö
. han har ett förflutet som bandyspelare i division 1-laget AG90 och som tränare i klubben ungdomsverksamhet. Musik är ett annat av hans intresse. Hahahaha, så fel det kan bli!!
Släkt kom på middag och jag lagade lindad fläskfilé med hasselbackspotatis och grönpepparsås och sallad. Fredrik gjorde salladen. mamma gjorde prinsesstårtan.


Det var några av mina senaste dagar jag inte bloggat på. Missade säkert massor men det kommer mer nytt i stället. Nu ska jag sola och färga håret. Ta hand om dig!

yees..

405922-51

Ja, Det var länge, riktigt länge sedan jag bloggade. Jag önskar att jag hade tid att blogga oftare. Det är ju kul.
Satt idag och tänkte igenom min extrema hårprocess. Bilderna här är få utav de processer jag genomgått egentligen, men de här är bland de nyaste, mest minnesvärda och roliga. Jag har ju också varit i stort sätt svarthårig, mörkbrunt och rött, och lilarött. Får se om jag hittar gamla bilder från den tiden. Det är nog över tre år sen jag vara så mörkhårig. Se bilden med ljusbrunt hår här. Till vänster om den svartvita bilden. Ser det inte äkta ut? Som om jag hade min egen hårfärg. Men nepp, det är färgatr, men det ser som sagt mest naturligt ut. Jag gillar mitt hår bäst på bilden med rödtröja och den bredvid med glasögonen.
just nu har jag samma hårfärg som på bilden med solglasögonen. Inte för vackert. Jag tänkte slinga/färga håret lite idag. Att vara ledig som jag är nu, ger mig gott om tid att leka med håret, sola och träna. Fast det sistnämnda har inte gått så bra nu när pappa fyllt 50. Aj aj aj..

Mer hårinfo kommer..

GAAAHH!

Japp, pappa fyller 50 år idag och jag dör. Faktiskt. Det började bra, släkt, god mat, trevligt. Nu är klockan tolv, tjugo över tolv. Och eh, pappas jobbarkompisar har kommit, + folk jag umgicks med när jag var liten. Fatta de ä här för att festa och "fira" pappa, tror du jag vågat lämna datarummet?? Nej. Jag är kvar här med fredrik och jag är helt sjuk i huvudet. Jag flippar ur och blir tokig, verkligen. Gaaah, säger jag bara. GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!



RSS 2.0