underbara helg

Jag har suttit på en höbal och tittat ut över ängen och sett solnedgången i lugn och ro. I Hagen bredvid betade kossor. När jag var lite tyckte jag att de var fula och jag var rädd för dom. Idag tycker jag att de är vackra ochatt de bidrar till den underbart vackra utsikten man bara kan uppleva på landet.

UNDERBARA HELG
För att dra hela historian igen eller för att friska upp minnet på dig.
Jag har sagt upp mitt jobb i Habo. Jag har mår så grymt BRA nu. Jag togen en tidig buss till Norrköping i Fredags för att hinna shoppa lite. Så jag hade bestämt träff med fågel-ner-bajsade-tove och vi käkade den godaste frukosten jag ätit på länge. Vi åt sallad på restaurangen Paus i stan. Efter att ha släppat stackars Tove till flera affärer och köpt två linnen, en bh och tre par snygga trosor var det dags att åka till Fredrik. Bussen 113 var överfull och smockad med idioter och trevliga männsikor. hemma hos Fredrik kändes allt som vanligt fast.. spännande. På kvällen tittade vi på filmen Underdog och Fredrik somnade innan den var slut. På Lördagen åkte vi tidigt till lägenheten för att hinna med och städa lite innan mamma och pappa kom. Ja och för att förkorta det hela plockade vi ur lägenheten städade ur den och åkte. Jag sa hejdå till Fredrik också. Det var den knäppast känslan av alla jag haft. Det kändes som att man sa hejdå som om vi skulle ses efter helgen men att faktum är att vi inte kommer ses på väldigt länge. Hejdå blev det i alla fall med pussar och kramar. Sedan åkte vi till sommarstugan och på idag på morgonen plockade vi ur kärran och bar upp alla mina grejer i "husförrådet". Ja och så var det. 


Lusekofta. En sån som jag tänker att alla norrmän någon gång i livet har bärt eller går omkring dagligen i.
Som ida sa, -Grattis som fan till nya jobbet! Hoppas du kommer att trivas o anpassa dig till alla norrmän i stickade ylletröjor!
Så för idas skull, en norsk tv-profil i den typiskt norska Lusekoftan!





Ensam Ensam eller ensam med någon?

Pratade med Alexander förut. han är lite rolig och väldigt förnuftig. Pratade om att vara ensam senam eller ensam tillsammans med någon. Klart man väljer att vara ensam ensam. Om man är ensam med någon, då har du någon som ser dig men inte SER dig. någon som hör dig men inte HÖR dig. Kan röra dig men inte gör det. Usch. Hemska tanke. Jag har valt att vara ensam ensam. Då har jag mig och enbart mig att lyssna på. Det är ju viktigast, att höra sig själv och inte vad alla andra säger till dig.

Festsugen

 Sean Kingston en riktigt uttjatad artist som gör mysig musik. Har lyssnat igenom hans album idag och jag gillart. Jag blir riktigt partysugen. Så det känns lite surt att inte kunna festa i helgen med Berra och med Jonas som kommer tillbaka från turkiet.  Men jag ska träffa Fredrik och det blir jätteKUL!  Men lite fest och lite dans skulle inte sitta fel. Få shakea av sig lite.
Mhm.. mhm.. mhm..

Underbara dag!

Jag mår så jäkla bra! Idag har hänt mer än på riktigt länge!

Jag har sagt upp mitt jobb och fått ett annat i Oslo.
Jag jobbar till sista Augusti.

Åker till Oslo på Måndag. Gaah!! Det bara bubblar i magen!
Jag ser inga hinder längre. Ingen hög mur av skit.
Jag ser bara positivt på framtiden igen!

Tack för allt! Du var en riktig vän när jag behövde det som mest.
Kommer alltid att älska dig.



Gaaaaah!!! Oslo here I come!!!


Life Savior!

Idag har varit en känslosam men bra dag. Jag har varit så knäpp. Jag har gråtit en massa för saker som jag egentligen inte behöver gråta över. Jag har sagt en massa som jag tror att jag i själva verket bara ville höra. Jag känner precis likdant fast att jag är mycket känsligare och lite mer öppen. Öhm! 
Jag behöver bara ta mig igenom den värsta djungeln nu sen är allt paradis på andra sidan.
Mår bättre av att ha sanckat med Fredrik i alla fall.

Jag fick snacka ut om hur jävligt jag mår över att vara tillbaka i Mullsjö och om allt jävla småskit jag bara viljat sancka av mig om.

Tack fred! Life savior!


Snacka om en tronado med känslor och tankar!

Idag har jag varit så arg, så ledsen, så besviken, så glad, så pirrig och så gosig!


*Jag blev så väldans arg när mamma ska säga sitt om det här med att jag flyttar hem ett tag. Vi värderar olika saker och hon förstod inte hur jag tänkte. Vi kom inte överns om något men det ska lösa sig!

*Jag blev så ledsen idag för att jag känner mig så bortkommen och förlorad. Jag har inte min egen säng. Jag har inte mina kläder här. Jag har inga av de saker från lägenheten här och det gjorde mig ledsen.

*Jag blev så besviken när jag hade så tråkigt. Jag ville hitta på något men hade inget att göra mer än att gå ut och gå eller glo på tv:n. men för at ttrotsa båda satte jag mig i köksoffan och glodde rakt in väggen.

*Idag blev jag så glad när Fredrik ringde! Jag saknar verkligen att prata med honom. Han ringde för att fråga om de vita små tallrikarna var mina eller hans. Det gjorde inget jag blev glad ändå.

*Idag blev jag så pirrig när jag hittade ett riktigt bra program jag skulle kunna tänka mig att studera tills våren/hösten 09. Det gjorde att jag var tvungen att dricka fem glas vatten för att pirret skulle gå över.

*Idag har jag varit så gosig. Jag har bara velat kramas och kramas med allt jag kommer över. Mamma har fått säkert tjugo kramar och pappa bara tio. Så fort Eva kom innanför dörren idag så fick hon en baouta kram av mig.

Så idag har mina tankar och känlor flygt omkring som bara den.


en dag kvar

Imorgon börjar min Introduktion.
Från 7.00-16.00 är jag alltså upptagen med jobb imorn.
Då gäller det att lyssna och lära. Blir lite jobbigt att gå upp så tidigt imorn.
Det är jag inte van vid kan jag lova. För att sedan gå ner till stationen och åka tåg!
Gaah, vad jobbigt.

Men jag ska inte klaga. Det har ju alla de som pluggat i jkpg gjort i tre år.
Rasmus han jobbar i stan så han pendlar fortfarande. Men jag? Pendla? ja, usch.

Min bror erbjöd mig ett försälgningsjobb igår.
Det var verkligen i sista minut med tanke på att jag redan fått jobb.
130kr/h + provision 250kr. Norska kronor. Mene nae.
jag ska jobba som personlig assistent i sommar. det blir nog fin fina bullar det här.

yes. Idag ska jag och Berra gå ut och gå när hon kommer hem från jobbet.
Det är välbehövt.
Usch vad mycket film jag sett på sista tiden.

Ut i den växlande molnigheten med några skurar regn! JAAA!!

OMGJORD

Ja, bloggen behövde en do-over. men den blev lite tråkig. Det får ni stå ut med. Jag känner mig lite tråkig. Då är bloggen tråkig. Men jag lovar att jag ska reparera de gråa skadorna jag gett min blogg så snart jag orkar.

Men notera att min linkar blir rosa när man tar på dom. Det betyder att jag under ytan fortfarande har lite hopp kvar.


Yrsel och tråkigheter

oj så yr jag varit idag. Mått illa av yrsel. Jag vet inte varför. Allt har snurrat framför mina ögon och samtidigt som tankar och verkliga livet ska gå vidare så snurrar mitt huvud hela tiden just nu. illamående yrsel som den yrsel man får direkt efter att snurrgungor stannat och man kliver av.

Borde skaffa en hemlig anonym blogg där jag kan skriva vad som faktiskt pågår i mitt huvud utan att någon fattar vad eller vem jag skriver om. Där alla mina tankar och känslor bara kan forsa ur mig utan att några direkt förstående kommentarer kan läggas. Det skulle vara skönt. Bete mig lite skitzofren som jag egentligen är. Låta mina två inre alter ego snacka med varandra i en enkel dialog. Som anna brukar göra ibland. hon pratar om allt annat än det hon egentligen borde snacka om och gör synonymer om sitt liv och sin problem. En smart tje det där. Anna.

Det skulle vara skönt att rensa huvudet från all denna yrsel.

Fredag, lördag, söndag

På fredag åker jag direkt från jobbet till lägenheten. Ska träffa Fredrik då. Har inte sett honom på över en vecka och det har aldrig känts mer som en evighet som det gör nu. Så det ska bli kul att träffa honom. Sen ska jag till lägenheten och han sa att att han skulle följa med så då blir det extra kul. Slippa vara där själv i natt tills hela familjebomben kommer och hjälper till att flytta och styra och ställa. Då får jag lite mer struktur på flytten.

Äntligen får jag alla mina kläder hit och alla mina skor och alla mina väskor! Så då kan jag äntligen börja vara lite normal igen. Klä mig som jag vill och blanda kläder hur jag vill! Jippi! Just nu har jag väldigt lite kläder med mig märkte jag. Inga byxor!! Fråga mig inte varför. Jag har däremot fyra klänningar, två kjolar och några t-shirtar och linnen. men inget varmt vilket hade varit bra i det här nedrans vädret.

Lördag och söndag ska bli spännande. Jag vet inte hur pappa har tänkt sig att vi ska sköta flytten. han vill nog ta allt i en omgång. Men jag måste ju ändå städa en dag då. Vi får se hur det blir. Bästa vore ju om allt kunde bli avklarat på kortast tid möjligt och bara städa och sedan sköta allt. Men inspektionen av lägenheten är satt på onsdagen veckan efter och den kan inte jag medverka på. så vi måste egentligen flytta fram den. Shit, måste snacka med fredrik om det.

Senare idag ska jag se om berra vill gå en promenix och ikväll ska jag se på film med razbaz. Sedan på onsdag är första introduktionsdagen. Sen är det bara att njuta av sommaren.. och jobbet.

Day after yesterday

oj så trött jag är idag. Idag finns det nästan ingen plats för fridas ego att härja. Nopp ett par sköna jeans och en stor t-shirt lite makeup och jag är redo att gå. För det första är alla jeans i viken och för det andra finns det nästan inget som heter lite smink. Det slutar oftast med lite för mycket rouge eller lite förmycket svärta kring ögonen. Over dressed kan man kalla det också. Men jag ska göra mitt bästa för att se dagen efter ut i min sköna klänning och i mitt burriga hår. Ska laga chicken a la roubost nu. Vi hörs!

Midsommarafton/dag

Midsommarafton och midsommardagen har varit.
Det var fest på midsommarafton.

Jag träffade folk jag aldrig trodde jag skulle behöva se igen.
Jag träffade folk jag längtat efter.
Jag träffade folk jag aldrig mött förut.
Och vet ni vad? Jag hade det dönice. Trevligt. Inte långtråkigt.
Hemma hos Jonas var ändå höjdpunkten på kvällen.
Vi satt och spelade kort och lyssnade på musik.
Sen kom det mera folk. Alla snackade, det var kul.
Jag ägde Rasmus även om Berra tyckte det så ut som nått annat.
Det var kul.

Det var även fest igår. Midsommardagen.
Vi började rätt så sent.
Vi vissste inte vad vi skulle göra så vi raggade fester.
Men vet ni va? I den här hålan sover alla efter en festkväll.
Jag trodde alla var up & go för 2-dar-i-rad-fest!
Så var det inte. Så när vi väl bestämt oss för att åka till Jannike
som vi nte sett sen nian, blev det lite roligare.
Hon skulle fixa barnvakt och det gjorde hon.
Så vi fick skjuts av marcus ner till calles krog
som var det värsta haket jag sett någonsin i hela mitt liv!
Vi som tycker Melekes är lite halvtråkigt har inte varit där!
Hem igen, till mig. Spela kort och kasta pil. Dricka ur sina flaskor.
Alla gå hem. Jag och berra sova. Mmm...

Midsommar

Jaha. Då var det dags.
Ösregn, sill och potatis.
Ännu en midsommar med
dåligt väder och gummistövlar.
Jag har inte hoppat på gummi-
stövlartrenden än eftersom jag
är en optimist och tänker att
det kommer vara sol och 30 
grader hela sommaren.

 

Så i stället står jag där med
ett par fula gamla gröna gummi-
stövlar. Är det midsommar så
är det midsommar!
Jag får göra som
någon alltid brukar säga;
Work it Baby, Work it!

Tatuering

Berras tatuering snackar jag om.

Okej, från början.
Jag fick äran i förrgår eller igår att rita hennes tatuering vilket jag mer än gärna gjorde.
Det kändes riktigt knepigt när vi snackade om det för att jag tycker själv inte att jag är sådär ruskigt bra på att rita som man egentligen behöver vara för att ens få äran att markera någons kropp för alltid. Men så blev det.
Igår satt jag på kvällen och en bit in på natten och skissade på hennes tatuering. Hon har redan en snirklig ros på vänster sida av nacken. Den skulle jag bygga på och göra en snirklig liten grej ner mot svanken. Jag gjordet!!! Den blev faktiskt bra och jag blev nöjd. Sen idag som jag skrev har jag varit stan. Och inte förens nu ikväll kom Berra (och Marcus) hit och kollade på min skiss. Hon GILLADE den! Inga ändringar. Inga Tvivel. Hon gillade fjärllien jag ritade också. Jag är överlycklig och för att smeta lite mer smicker över mig själv ska jag citera hennes sms hon skickade till mig nyss. "Fan vad nöjd jag kommer att bli när jag tatuerat mig. :D o om inte han kan göra den så ska ja göra den hos en riktig tatuerare! Puss" . Gaaah!! Gissa om jag är uppspelt. Min signatur på någon annanskropp! coolt som FAN!

Dinsko och Gina Tricot

Idag har jag shoppat lite i Jönköping. Kändes konstigt att behöva leta efter alla affärer och inte veta direkt vart jag skulle gå. Hela Jönköping centrum där man shoppar är som en lång gata med flaggor och olika affärer och när man kommer ut ur en affär så går man ju dit man ska. Mene, jag gick åt fel håll hela tiden så folk måste ha undrat vad jag gjorde när jag gick åt ena hållet och sen plötsligt bara bytte håll igen! aja. Det här blev köpt i alla fall..

     

Kändes rätt bra faktiskt. En skarf, ett vitt linne, en tunika, ett par vite sköna skor.
Det här blir nog min medsommar outfit. Och ett par bling bling i öronen. Skönt och avslappnat fast fräscht.

20

Idag har inte tänkt så mycket.
Jag har jätteont i halsen idag men febern är i alla fall borta.
Den har jag svettats bort precis som man gör med feber. Vidrigt. 

Imorn ska jag till stan med berra och shoppa nått nice linne och ett par skor tills fredag. Bekväma skor!
Har ju hundratals klackskor och finskor hemma i lägenheten men inte här i mullsjö. nopp inte här.
Ett par vita sköna lätta tygskor. Förrsten det påminner mig om att jag kanske ska kolla mitt saldo på kontot.
Pengarna kanske är slut. Sådär. 1000kr såg jag till att jag hade på kontot. Så nu vet jag vad jag har att röra mig med.
Berra frågade mig om jag ville rita hennes tatuering vilket känns väldigt pirrigt. det kan ju bli asfult och det kan ju bli skitsnyggt. Vi får se vad hon tycker om skissen imorn och vad hon vill ändra.



Nu är jag uttråkad.
Jag tänker svara på 20 frågor.
Här kommer de 20 frågorna.

  1. Vad är ditt fulla namn?
    Frida maryell Linder
  2. Ögonfärg?
    Blå
  3. Hårfärg?
    Ljusbrun med blonda slingor. 
  4. Favorit färg?
    Grön.
  5. Favorit artist?
    Just nu, Adele.
  6. Favorit maträtt?
    Kycklingspett, pomme och tzatziki m. Grekisk sallad.
  7. Favorit Glass?
    Magnum Mayan Mystica
  8. Gbg eller Sthlm?
    Göteborg!
  9. Hus eller lägenhet?
    Hus såklart! I framtiden.
  10. Katt eller hund?
    Hund.
  11. Hetro eller homo.
    Hetro, tro det eller ej.
  12. Största belasting?
    Skor och väskor.
  13. Önskedröm 1?
    Att öppna eget företag och tjäna storkovan för att kunna bygga mitt drömhus.
  14. Önskedröm 2?
    Tatuera min vänstra överarm med min pinuppa som är så besatt av skor.
  15. Önskedröm 3?
    Att leva lyckligt i alla mina dagar.. som askungen.
  16. Mardröm 1?
    Naken offentligt.
  17. Mardröm 2?
    Sjunga offentligt.
  18. Mardröm 3?
    Naturkatastrofer.
  19. Gör du om ett år?
    Pluggar i Gbg eller Växjö eller Sthlm.
  20. Vad gör du om tio år.
    Driver ett företag som betalar för mitt drömhus. Har 1 barn och en drivande man.

Sådär. Nu har jag svarat på lite frågor hoppas det håller dig från uttråkning precis som det gjorde för mig. Ciao!





Feber

Idag har varit en rätt så konstig dag i min hjärna.
Jag har fått halsont och feber ,på riktigt. Ni som minns, minns att jag har virus i halsen och låg på sjukhus efter sjuans skolavsluting på grund av det. Varje gång jag får halsont och feber blir jag riiktigt rädd att det ska hända igen. Viruset bara ligger där och väntar på den rätta bakterien att väcka den till liv igen. SÅ, min pappa har mer eller mindre tvingat mig att gå till doktorn imorgon för att kolla läget i halsen. Skulle ju vara just snyggt att väcka viruset på midsommarafton och närmaste hjälp för mig är akuten i Jönköping. Eftersom vårdcentralen då är stängd. 


Midsommar..

Ja. Snart är det midsommar. Det är den dagen som är ljusast på hela året.
Den dagen då det inte blir ljusare utan mörkare. Jag har inte riktigt besämt mig för vad jag ska göra än. Antingen tar jag mig tid och åker till sommarstugan eller så stannar jag här i mullsjö. Jag är ju trots allt ensam hemma den helgen.

Skulle vara kul att bjuda hit några på lite kvällskul och sedan åka in till stan och festa. Det var Berras idé i alla fall och den låter lysande.

Vi får se vad som händer. Hoppas du får en trevlig midsommar i alla fall!


En dag med moped och bil

Idag har varit en skitkul dag. Speciellt om man jämför med andra dagar.
Marcus som jag inte träffat sen jag gick i, ja sexan (?), hade körkort o grejer.
Berra och han har la hållt kontakten eller nått så vi träffade honom igår och
snacka långt in på kvällen och spelade kort. Trevligt trevligt.
Och idag så åkte Berra och jag ut med hennes (hela familjens)
moped ut till Furusjö och badade och solade. sedan kom Marcus.
Ja, sen åkte vi till ica och köpte jordgubbar och baugetter. Sedan åkte
vi ut till en annan liten sjö och käkade jordgubbar och baugetter.
Det fanns sniglar på jordgubbarn såå eh.. jag blev lite äcklad.
Men trevligt var det. Jag är bara så glad över att ha varit med Berra
idag. Hon fick mig att faktiskt se fram emot en sommar i mullsjö
och se fram emot mycket mer än så. Hon är underar.
Och nej. jag är inte Gay. Hon är inte gay. Marcus kommer bli fattig.
Spåkorten ljuger bara till viss del. Mohaha.. (internt skämt) sorry.

   
Tribut till Macus. Hårdast på Nordman låtar.. höhö.
   
Tribut till Berra som så härligt slörpade i sig en jordgubbe här.
   
Picknick platsen och våra jodgubbar med sniglar.
  
Jag med min väldssnyggaste hjälm från mina egna moppedagar. Grr.

Klockan 9:14

Har du någon gång vaknat och solen lyser på himmeln och du tänker fan! nu vaknade jag så där sent igen och hela förmiddagen har gått åt? Så vaknade jag nu. Fast jag hade inte sovit bort hela förmiddagen. Klockan var bara kvart över nio när jag vaknade.

Jag ska gå ut i solen och lägga mig tänkte jag. Få lite färg på kroppen. Eller rättare sagt mer färg på kroppen.
Vtten ledningarna är avstängda här hemma för att det har gått sönder någon ledning vid vattentornet. Så nu har pappa fyllt upp en vatten tunna med dricksvatten och badkaret med vatten i fall vi vill tvätta oss och grejer. Käns som om jag är tillbaka i stugan igen. haha.

Aja. Syns i solen!

GEBO

image155

Gaah, vad jag har haft en skön helg. Det var RixFM festival i Jönköping, där var jag inte. Det var marknad och sommartorg med öltält i vimmerby, där var jag inte. Jag har legat heeela helgen och glassat i solen i Gebo och i  Rimforsa. Ja, Rimforsa, bara några mil från åtvidaberg. Jag återkommer till det.

Åh Gebo. På fredagen var jag på jobbintervjun som gick bra. Hon hade slarvat bort mina papper och fick anteckna när jag återberättade min historia. Japp jag fick jobbet, nu ska bara min vårdtagare acceptera mig så är det full rulle sedan. Yes. Okej efter intervjun satt jag på torget i Habo och glassade (bokstavligen) i solen. Sedan kom Momi och Papi och hämtade mig och vi åkte direkt till Gebo.

ÅH! Det var solnedgång när vi kom fram och det var så underbart. Det var bara att sätta igång och vädra och öppna alla fönster och släppa in den friska luften. Sedan sova.

På morgonen vaknade jag vid nio och gick upp och käkade en god frukost. Ett kokt ägg, yoghurt, en macka. Nice. Sedan jag tog jag med mig en maddrass och två kuddar ut i solen och la mig toppless på gräsmattan. Ja toppless. Ingen såg mig det var jätteskönt. Där uppe kan man vara sig själv och springa naken om man så gärna vill. Det gjorde Andrea när vi åkte ner till sjön. haha. härlig tjej det där. Hon är 38. bara så du vet.

  
Det är en liten sjö. Vänster, rakt fram och höger. Mitt paradis
  
Från bryggan in. Vänster, rakt fram och höger.
  
Syns kanske inte men det är en forntida kanot som de sänkt här. Museeumet ville inte ha det eftersom det finns massor av såna här tydligen. så nu liger den brevid vår brygga på båtsidan.
Grodyngel fanns det också gott om. Usch!
Pappa ställde upp på en bild och mamma med med den råkade jag radera. :S

I alla fall. Ner till sjön vid tolv. Då har solen dykt upp där nere. 19 grader i vattnet och säkert en 30 i solen. Yes. Till klockan blev två låg vi och solade och badade. Det är nu vi kommer till Rimforsa delen.

Morfar fyllde 75år vilket jag inte hade en aning om men det var ju trevligt. Så hela bunten med mina kusiner och alla åkte upp till Rimforsa där min mormor och morfar var och campade. Mormor visste att vi skulle komma men morfar, han visste ingenting och blev till och med rörd över att vi kom eftersom han tackat nej till alla gratulationer. Han är oftast hård som en sten men här ute var han nästan trevlig.

   

Aja. Där i Rimforsa fick jag låna min mormors alldeles förliten bikini-bh och morfars badkalsonger. Jag var hetast på stranden men det kvittade mig. Min moster, mina kusiner Joakim och mickaela och jag badade och jäklar vad det var varmt! Det var inte ens isigt. min moster gick upp rätt så snart men vi andra stannade kvar. Jag är fotfarande lite förvånad över hur varmt det var!

Aja. tillbaka hem till gebo. sova. Gå upp klockan nio. sola. äta frukost. åka till Sjön. Idag var vi där mycket längre. från elva till tre. Gaah. Lite färg har jag i alla fall fått.

 image156



RSS 2.0