Ikväll smäller det!

Då är kvällen vi alla väntat på. Ikväll får vi klä ut oss och var hur snygga, läskiga eller skitiga vi vill. Själv ska jag vara hur blodig jag vill. Jag har aldrig satsat på de blodiga temat förut så det här blir en första gång. INGEN feghet här inte. Självklart lägger jag upp bilder efter den stora galakvällen.

puss puss

Onsdag - Möjlighetens dag

IDAG har jag varit på Ams och pratat med min handledare som kommer att skicka en handlingsplan hem till mig. Jag pratade om min praktik/jobb-tjänst på Konstforum som jag blivit rekommenderad till. För att få den tjänsten måste man vara inskrivien som arbetsökande i minst tre månader och jag har en månad kvar. Så om platsen inte är ditsatt då, har jag säkerligen fått en tjänst hos dom. Underbart!

Jag skrev ut mitt cv på bibloteket och lämnade in det på B´chic som söker medarbetare. B´chic är en +size klädbutik och får jag in min fot där är jag ju i himmelriket! Kläder som jag faktiskt kan ha. ALLA kläder dessutom. Det är ju underbart. När jag lämnade mitt cv till butikschefen frågade hon mig lite saker och dessutom min storlek. Det är första gången som jag fått en positiv inställning till min klädstorlek. BRA! sa hon. Här inne är det bara positivt. Får jag jobb där får jag tillgång till snygga kläder med personalrabatt. Då ska jag köpa koftan de har i skyltfönstret.
Fredrik blev idag kallad till en jobbintervju
imorgon klockan 14.30. FANTASTISKT! Tänk om vi båda får jobb då är vi ju båda i himmelriket och vi kan behålla vår lägenhet och leva VÅRT liv. Slippa tänka så mycket på hur vi ska överleva nästa månad hela tiden.




Tisdag - Folkes dag

Idag var jag och körde halkan. Bara några tussenlappar ifrån körkortet nu. Äntligen! Dessutom klarar jag mig utmärkt utan en massa lektioner på körskolan. Jävla bluff det där med körskolor. Man behöver faktiskt inte köra så mycket för att kunna ta körkort. Hantera bilen är ju ett måste. Regler är ett måste. Sen finns det några fler saker man MÅSTE kunna innan man ger sig inför uppkörning. Men man behöver verkligen inte gå igenom en körskolas alla 50 lektioner. Usch.

Imorn ska jag gå tillbaka till en butik och lämna in mitt cv. Hade jag tänkt. Det är en klädaffär och jag tror att jag skulle trivas där. Ibland dyker såna där intressanta jobb upp som man bara får pirr i magen av att ansöka. :D

Jag ska också på ett handledarmöte på Arbetsförmedlingen imorgon. Jag ser fram emot att få möta denna mystiska figur som lurar där nere på AMS.



GRATTIS SARA OCH MARTIN!
Sara Dahlberg fick idag en liten pojke som heter Folke.

Super sött!

Halloween

Snart är det Halloween igen.

Halloween kom till Sverige 1990 och har sedan dess blivit en mega hit. Vi älskar att klä ut oss och precis som en blondin i en film sa: -Halloween är det tillfället en tjej kan klä sig hur slampigt hon vill utan att bli kallad slampa.








Så här klädde jag ut mig Halloween 2008.
<--


Halloween

Halloween kommer ursprungligen från Irland och Skottland. Där firade man att skördetiden var slut och att vintertiden började den 31 Oktober. Man firade genom att klä ut sig och gå från dörr til dörr och tigga om gåvor och mat. Precis som på påskafton och valborgsafton så trodde man att andarna kom ner till jorden på Halloween. När Irländarna och Skottarna imigrerade till Usa togs traditionen med och den spreds till slut till Sverige.

Nu, 19år senare, säljer till och med Ica halloween prylar. Maskeradbutikerna säljer som smör då högtiden närmar sig igen. Däremot så har inte Halloween slagit igenom i övriga Europa, vilket är synd.

I år firar jag Halloween hos min polare Cornelia och jag har för första gången på länge inte en susning om vad jag ska klä ut mig till. Antagligen blir det något tråkigt men jag ska förhoppningsvis kunna slå förra årets kostym.




Förra årets kostymer

Cornelia 20-talist

Alice Bamse

Tove Prinsessa

Ussa Goda fen

Lisa Spice Girl

Henke Darth Vader

Och Gabriel som David Bowie.

I år ska i alla fall JAG satsa på en ordenlig Halloween kostym.
Något läskigt och kanske riktigt blodigt.

Några tips om vad jag kan klä ut mig till?
Vad ska du klä ut dig till?




Fan! Bränd igen!

För någon vecka sen brände jag en köttfärslimpa och nu brända jag ostsåsen till pastagratängen också. Nu är den helt förstörd. Jag försökte rädda den men det gick inte. Det smakar skit. Trots det tvingar fredrik mig att äta skiten. Jag la i vitlök i gratängen vilket dämpade den brända eftersmaken rejält. Men det smakar fortfarande skit. Det hade suttit fint med fetaostfyllda lamfärsbiffar med rattattouie. Gosh vad gott!!!


mene nu ska jag ju äta gratängen.. usch.

Frida <3 Fredrik


Sova på soffan

Idag hände det en helt sjuk sak!
Eller flera men jag lägger tyngden på en sak.

Idag skulle vi tvätta. Vi har all vår tvätt i stora garderoben i hallen och vår sovrumsdörr är precis berdvid. Fredrik stänger dörren för att dörren inte ska åka upp och slå honom i ryggen. (Den brukar göra det.) Skillnaden, mellan alla andra dagar och kvällar som vi stängt dörren och idag är att den aldrig riktigt stängts. Den har inte gängat fast sig som den ska. Knoppen som trycks in när man drar ner handtaget åkte aldrig in ordentligt eller ut ordentligt.

MEN idag stängdes dörren. Ordentligt. Den gick igen och dörren låste sig.




Där står vi. Dörren är låst och vi har ingen nyckel. Efter att ha försökt få upp dörren på diverse sätt ringer vi hyresvärden. Hans jour hantverkare + han själv är ledig ikväll och finns inte inom Norrköpings gränser. Så utan att erbjuda oss någon vidare hjälp sa jag: -Men jag behöver komma in i mitt sovrum. Hans svar:-Nej, det behöver du inte. Det står inte i hyreslagen att du måste det.

.... EEEEH??? Alltså, jag vill sova i min säng!! Behövde hjälp? I ALLA FALL så kände jag mig hotad i telefonen och sa att vi inte skulle prata så över telefonen och att jag skulle ringa runt till folk jag kände för att kunna se om det fanns någon som kunde hjälpa oss att få upp dörren. Då fortsätter han att prata och det kom inget vettigt ur honom. Så jag sa att jag skulle ringa upp honom imorgon för att han då ska ha fått tag på en hantverkare som kunde komma hit och fixa det. Men på honom lät det som att vi skulle få gå sovrumslösa hela helgen!

Till slut
gav vi upp och plockade fram all tvätt och gick ner i tvättstugan för att lägga märke till att den var upptagen. Fredrik kikar på schemat och ser att han hade bokat in fredagen, FÖRRA helgen. Så ingen tvätt blev tvättad.

Nu tänker du säkert att shit! F&F är utan sovrum. Men nae. Fredriks mammas man Mattias och Fredriks systers man Marcelo ko mtill undsättning och efter mycket ont och gott fick den gamla ficktjuven Mattias upp låset. Woohoo!!!

Tydligen var det fler som hade varit i samma sits för i låset låg en tandpetare och låset var helt ur form. SÅ vi öppnade inte bara dörren utan lagade den också. Tänk va? Fy fasiken vad tur vi har!


Hyresvärden var inte så mycket till hjälp här. så Haha, på honom.
NU, ska jag gå o lägga mig. I vårt sovrum. I VÅR SÄNG.


GodNatt!!!


Godmorgon, morgontrötta!

Idag ser det ut att bli en kall och solig dag. En underbar höstdag med andra ord. Jag är ju farmville beroende som några vet och jag har redan varit inne och kikat på min lilla farm som min underbara pojkvän idag kommer att skörda när det är dags. eftersom jag inte är hemma.

Idag ska jag fika på en eventuell arbetsplats. Förhoppningsvis blir det en anställning där senare och då är det jag som bjuder på fika.

Det vore underbart att ha jobb. Behöva gå upp och vakna med The voice på kanal 5. Det är skönt att gå och skratta och höra alla deras ämnen. Ända programmet på radio som faktiskt intresserar mig.

Får uppdatera hur det gick på fikan sen. Nu måste jag fixa mig. Ska faktiskt gå om 40 minuter.


Puss och Kram Frida

Lite kul i stället!

Jag har förvandlat köksbordet till ett stort oljestaffli. Jag sitter och ritar lite och försöker hitta på olika sätta att måla framskuggor och andra grejer. Inte lätt direkt. 






Ska gå ut i köket och fortsätta. För den här är långt i från färdig. Visar resultatet om några dagar.


Irriterad milstolpe

Åh herre gosh dra mig femton mil baklänges.

Idag höll jag på att smälla av inne på Arbetsförmedlingen.
För att göra det enkelt ska jag dra det så kort JAG kan.

  1. Jag missade ett handledare möte. Gick dagen efter och bad om nytt möte. Min handledare var inte tillgänglig.
  2. Jag ringde min handledare i tre dagars tid med svaret han återkommer imorgon. Sen blev det helg.
  3. Jag ringde på måndagen kundservice och frågade om råd. Blev skickad till en AMS-anställd med pondus. Jag sa att jag ville byta handledare och berättade min situation. (Läs om situationen längre ner.) Hon höll med mig och bad AMS Norrköpings chef ringa upp mig.
  4. Dagen efter ringde hon upp och frågade varför jag ville byta handledare.
  5. Jag berättade och hänvisades till samma handledare som ringde upp mig dagen efter. Han berättade att de har mycket att göra nu och att ett möte ska bestämmas inom 1-1½ vecka.
  6. I måndags , en halv vecka för långt, fick jag ett brev från AMS som hänvisade mig att gå till AMS och hämta ett papper. Det ska lämnas in innan Fredag.
Där har du det stora hela.
KUNDE INTE HANDLEDAREN DAGEN VI PRATADE I TELFON SAGT ATT JAG BEHÖVDE FYLLA I ETT PAPPER OCH LÄMNA IN DET. ISTÄLLET FÖR ATT EFTER 2 VECKOR SKICKA ETT BREV OM DET. DE HAR SLÖSAT BORT ÖVER 4 VECKOR FÖR MIG!!! och jag har fortfarande inte fått något möte bokat. LÖJLIGT!

Situationen.
Missar man ett AMS möte stänger de av a-kassa grejer och man måste boka nytt möte för att sätta på a-kassa grejen igen. DÄRFÖR var jag frusterad över att in på över en vecka kunna nå min handledare och vill därför byta.


Usch, fattade du ingenting så gör det inget. Bara skönt att få snacka av mig.

Glad o gosig!

Jag vet inte vad det är men det känns som ett litet litet hopp har tänts inom mig. Som om allt kommer att ordna sig. Undra vad det kan vara som gjorde att jag känner så här. Så himla kul!!!

Jag känner mig så grymt gosig och jag ska gosa sönder fredrik senare ikväll! Mys mys mys!!!

Usch för "minigris-trend"

Jag är ingen superduper djurvän och jag är inte alls så insatt i vad som händer med alla världens djur.
Men att köpa ett djur p.g.a av en trend är nog det värsta jag har hört. Jag drog inte direkt på läpparna när trenden att ha en chihuahua kom. De är jättesöta och säkert ett bra litet husdjur om man verkligen VERKLIGEN vill ha en liten hund. Men att ha en minigris i väskan, det lät ännu mer fel.


Jag tänker inte skaffa en minigris och tvinga ner den i väskan och gå omkring på stans gator med den. Ska man ha gris ska man bo på landet, med frisk luft och vackra skogar.

JAG TYCKER inte alls om den här idén.

Vad tycker du?


Ganesha

Jag tror det är Ganesha. Ja. Kollade upp det på google för att vara säker.






Jag såg också att min teckning saknar två armar. Dom får jag rita till imorgon.

Kanske ska jag färglägga den också. Ja det ska jag, för jag såg nu att mina blyerts-streck inte syns, så du kan ju inte se de coola jag ritat nedtill på Ganesha. Lite mystisk dimma och glimtar. Yes. Sånt här gör jag när jag har tråkigt. Det var rätt kul. Och ja, Jag är riktigt dålig på att rita händer. Kanske lägger upp en ny bild sen. Lite mer färdig.

Barnvakterna : F&F

Ja, vi var barnvakt. Åt leon. Fredriks systers, Beatrice, barn.
Han är beroende av tv-spel. Nu tänker du säkert; vilken liten pojke är inte det? Men du har ingen aning.


Han kom in till oss sju på morgonen och frågade om han fick spela tv-spel. Visst fick han det. Vi ville ju sova till klockan tio. När vi går upp plockar vi fram frukosten och han äter frukost. Direkt efter frukosten sätter han sig och spelar tv-spel igen. Jag säger: -Leon, ta på dig kläder.. 1 minut senare. -Leon, ta på dig kläder. 30sekunder senare. -NU!, Leon. Leon svar med halvrädd irreterad röst; -ookEEEj.. med en högre ton på E:en. Vad man än sa till honom så är han blank. Inte ett uttryck i ansiktet vad man än sa.

Leon går och lägger sin tallrik i diskhon. Jag säger: Leon, skölj av din tallrik också. Leon svarar: VaadÅÅ? TallrIck? Jag svarar med en snudd av "Är du så jäkla borta och tom i bollen" min och lätt irreterad röst. -DIIN, TALLRIK, DU ÅT PÅ. -AhAA OkEEj. svarar han.

Just nu hemma hos oss, svarar Fredrik och jag OkEEj på allt som den andra ber oss om. Det är SÅ jobbigt men samtidigt SÅ kul. Vi skrattar varje gång.

Jag tycker så synd om Lilla söta, snälla Leon. Han är "lost in space".

Förutom detta.. så försökte vi faktiskt hitta på lite saker med lilla Leon. Vi skulle gå till Akvarievalvet och se alla fina fiskar men det var stängt när vi var där. Då gick vi och tittade på arbetsmuseet som han tyckte var kul och tråkigt. Vi försökte få honom att måla lite tryck på en t-shirt, MENE det gick inte. När han först sa ja, och vi köpte t-shirten och skulle sätta på oss förklädena sa han, kan vi gå nu? GAAAH... ooookej. sa vi. Sne gick vi hem igen. Där han spelade mer tv-spel.

FÖRUTOM att han BARA vill spela tv-spel och inte är i denna värld förän man skriker och är irreterad på honom, så är han en jättego liten kille som var helt toppen att vara barnvakt åt.


















Sen gick vi hem. Sa jag att det SPÖREGNA hela dagen?

Lägenheten

Lite filmer från lägenheten.

Först har vi vardagsrummet.


Hallen


Köket


Sovrummet


Sådär då. mörka tråkiga bilder på verkligheten. Men som jag sa, SÅ FORT pengarna börjar rulla in med jämna mellanrum på mitt konto igen, så får jag nof filma lägenheten igen. För den ska och behöver uppdateras! :D


On step at the time

Jag ska försöka filma lägenheten så att mamma kan få se den så kallat färdigmöblerad.

Jag söker en hel del jobb också.
Det är inte lätt att hitta något som passar. Jag har sökt som Eventpersonal vilket jag vet att jag skulle passa ypperligt till. Det jag har emot mig, när folk inte känner mig, är väl kanske min vikt som just nu har spårat ur totalt. Jag tror att folk kanske tänker att jag är lat eller handlingsförlamad. Mene.. Det är jag inte! :D Jag är helt fantastisk och är bara inte interesserad av sport! Däremot har jag jag fatta tyckte för Step up och styrketräning. Jag har inga cash att skaffa gymkort för, men NÄR jag har det, är det bland det första jag gör.

Tillbaka till att jag faktiskt är fantastisk.
Ja är rolig, serviceminded, arbetsvillig,Öppen, kreativ, innovativ, energisk, Kompentent, Kvicktänkt, Lojal, Lättsam, Motiverad, mångsidig, pålitlig, självständig, social, stark.
Feel free to name something im great at.. haha!

Ja, med det här, vill jag kanske säga att jag är faktiskt en riktigt bra tjej som är kompetent till de flesta yrken som inte innefattar en enorm yrkeskompetens.


Tillbaka till lägenheten. Jag har filmat vardagsrummet. Det blev tre varv. Sen ska jag bara filma köket och sovrummet. Hallen ska uppdateras nu den 5 oktober med pengar vi inte har. aja, jag lägger nog upp filmerna här sen. så håll utkik. :D

FOREVER - Tove, jag & Aloe Vera

Idag ska jag träffa Tove på ett café/kanske biblioteket och snacka lite buisness. Det är dags att komma i gång med min FOREVER försäljning. Det är faktiskt inte så svårt att sälja en produkt som säljer sig självt. Vem vill inte ha det bästa inom hudvård och inre hälsa? Alla som har lite koll, vet att Aloe Vera är en toppen produkt. Inte de där produkterna, du hittar i diverse olika klädbutiker eller till och med i en bra kostmetik butik, som bara har 0,5% äkta Aloe Vera i innehåll och sedan skriver AloeVera Lotion på framsidan. Det här är inte alls samma sak.

FOREVERs produkters primära ingrediens är 100% ren Aloe Vera. Till exempel så provar jag just nu en dunk Aloe Vera Berry.

"Håll magen i topptrim med Aloe Vera. Innehåller förutom viktiga växtkemikalier även vitaminer, mineraler och aminosyror, om än i små mängder, precis som andra nyttiga grönsaker. Ekologiskt odlad och färskpressad från våra egna plantager. Med smak av tranbär och äpple. Mängd 1 liter." -FOREVER

Du kanske inte visste att Aloe Vera är en grönsak? Att den, precis som de flesta andra grönsaker, består till största del av vatten.

"Vad är ALOE VERA? Aloe Vera är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. I denna familj ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Aloe är en egen undergrupp som består av flera hundra olika växter. Av dessa är Aloe Barbadensis Miller, eller Aloe Vera, den som är mest kraftfull och som används kommersiellt.
Inuti Aloe Verans blad finns den trögflytande gelén. Precis som i andra grönsaker består innehållet till största delen av vatten, men också en rad vitaminer och mineraler, om än i små mängder. I Aloe Vera finns också ett stort antal växtkemikalier. De här växtkemikalierna arbetar i synergi tillsammans med näringsämnen i ditt mage/tarmsystem för att bevara din hälsa. Det gör Aloe Vera till en nyttig grönsak för dig som vill hålla din mage i form. Hela 70 % av ditt immunförsvar sitter i magen, så därför är det så viktigt att hålla den i trim. En daglig dos Aloe Vera håller slemhinnan i magen i form, bevarar balansen mellan goda och dåliga bakterier, ökar näringsupptaget från det du äter och motverkar en för sur miljö i magen. Att Aloe Vera också är bra för huden är känt sedan länge." -FOREVER

(Lånat från FOREVER LIVING PRODUCTS hemsida som finns länkad)


För att att göra det klart så säljer jag INTE produkter HÄR ifrån. Utan det får man ringa mig om.  Eller ta kontakt på något annat sätt.



RSS 2.0